Dubbdäck

Slitbanemönstret hos ett vinterdäck är speciellt tillverkat för att utföra en enda specifik sak. Vinterdäcket ska ge dig bra grepp på kalla och hala vägar. Däckmönstret hos ett vinterdäck är skapad med rakbladstunna spår i slitbanan för att skapa små mini kanter, dessa kanter fäster sig på alla typer av vintervägar. Som en extra säkerhet så har vinterdäck oftast dubbar, dessa dubbar är till för att hålla bilen stadig vid is/snö vägar. Dubbdäckens breda periferiska spår hjälper däcket att kanalisera snö, is, slask och vatten från däckets alla ytor. Slitbaneföreningarna på alla vinterdäck är konstruerade för at göra det så bra som möjligt för däcket. Dyrare däck har bättre slitbaneföreningar och det är därför kvalitetsdäck ger bättre grepp.

Slitbaneföreningar är också konstruerade för att göra prestandan för däcket mer optimal för vägen. Som ovan nämnt bör du skaffa dig kvalitets-dubbdäck och inte billiga dubbdäck.

Även om din bil är utrustad med antisladd så är dubbdäck något du bör köpa till bilen, tom om du har införskaffat TPMS så bör du även då ha vinterdäck. TPMS hjälper ditt dubbdäck att hålla längre genom att indikera för dig så fort något är fel. På så sett kan du alltid vara vaksam över dina däck.

Många vill köpa friktionsdäck trots vetskapen om att det inte är lika säkert som ett dubbdäck. Ett friktionsdäck håller ett helt år, ingen tvekan om saken det sparar tid och pengar då du inte behöver göra flera byten. Däremot om du köper ett dubbdäck på vintern och ett sommardäck på sommaren då garanterar vi dig att däcket håller minst 2 säsonger.

Dubbdäck utan dubbar